Temat: [Galaxy 1994-2000] Rowery na dach czy na hak ?
View Single Post
Stary 18-06-2012, 22:14   #37
wiluś
ford::beginner

Model: Galaxy MK1
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Rowery na dach czy na hak ???

[QUOTE=bartixr;1840589]nie podoba mi sie, po rowery sa podparte w jednym miejscu i będą się kołysać i wachać .

ja mam platformę aluminiową z rynnami regulowanego rozstawu, łapię się tam koła paskami samonapijacymi jak w butach narciarskich, a ramie poziomie łapie ramę rowery i jest zapinane na kluczyk.
Solidnie, sztywno, bezpiecznie - kluczyk na ramieniu zapinanym na kuli (samo-zatrzaskowa) jak tez na ramionach trzymających rowery.
To, że paltforma jest uchylana pozwala wejsć do bagażnika bez zdejmowania rowerów - a wbrew pozorom jest to bardz przydatne, nie raz musiałęm coś wydostac z części tylnej auta i ten "myk" uproszczał sprawę do kilku ruchów ręką

Tak owszem zgadzam się tym że to nie jest jakoś super piękne ! ale to chyba nie o to chodzi , może nie wygląda to super i rowery się trochę kołysają ale na pewno jest to bezpieczne i praktyczne (szybki montaż i demontaż) a przede wszystkim tańsze bo kosztuje teraz jak sie nie mylę w granicach 400-500zł no a taka platforma w przedziale 1500-2000zł a może nawet i więcej dokładnie nie wiem ???
No ale jednemu pasuje krawat innemu oczywiście muszka tylko sęk w tym co kto LUBI I NA CO GO STAĆ
wiluś jest offline   Odpowiedź z Cytatem