Temat: [Mondeo 2007-2014] Luzy elektrycznego fotela
View Single Post
Stary 21-06-2012, 09:08   #50
Roland074
ford::average

Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Luzy elektrycznego fotela

Cytat:
Napisał RafałB Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mówisz o krawędziach przy szybie?Jeśli tak to jak i co chcesz z tym zrobić?
U mnie od pasażera odchodzi na środku przy szybie tapicerka....
Witam.
U mnie nic nie odchodzi. Są skrzypienia i trzaski słyszalne jak jedziesz po nierównościach. Dochodzą z miejsca łączącego mocowanie tapicerki obicia drzwi z podszybiem. Jak otworzysz szybę choćby na 4-5 cm to trzaski ustają (elementy się dociskają i jest OK).
Tapicerka przy mocowaniu od góry wchodzi w wypust. Widocznie te dwa materiały użyte przy montażu nie są dobrane właściwie i dlatego te skrzypienia. Wystarczy: zdjąć tapicerkę z drzwi, w ranty psiuknąć silikonem w spraju z rurką (penetruje głębiej), a następnie silikonem płynnym (konsystencja lekko żelowata) wysmarować rant tapicerki i rant wpustu drzwi - zapewni, że smar dłużej będzie w tych miejscach pomimo wysokich temperatur podczas nasłonecznienia samochodu.. Następnie skręcić i powinno być OK. U mnie był spokój ponad rok.
A propo Twojej usterki - spróbuj zdjąć tapicerkę (przy okazji przesmaruj ranty - nie zaszkodzi) i ponownie ją załóż. Może podczas montażu coś źle wskoczyło.
Pozdrawiam.
Roland074 jest offline   Odpowiedź z Cytatem