View Single Post
Stary 21-06-2012, 15:57   #408
the_eagle
ford::average

Imię: Rafał
Model: kiedyś mondeo MK5
Silnik: kiedyś 1.5 EB
Rocznik: był: 2016
Domyślnie Odp: Światła do jazdy dziennej

Cytat:
Napisał Emmm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Eagle, z całym szacunkiem, ale dlaczego pragniesz narzucić wszystkim swoje racje?
W którym momencie narzucam komuś swoje rację? Jedyne co można mi istotnie zarzucić to że brnę pod prąd w wątku zwolenników DL. OK. Może powinienem zachować dla siebie moje przemyślenia, ale wydaje mi się że po to jest to forum żeby wyrażać SWOJE a nie czyjeś opinie. Moje już wyraziłem i stąd dyskusja = o to chodzi.

Cytat:
Napisał Emmm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy Ty przypadkiem epok nie pomyliłeś? Powinieneś urodzić się w czasach krzyżowców, "nawracać" heretyków i palić czarownice.
Dziś można też nawracać na inne "religie" wiec epoka jest właściwa. Powiem tak im dalej na wchód od południka 0 tym więcej odpustów i "upiększania" samochodu - ekstremum występuje w Indiach. Ja wiem że DL to nie to samo co żółte zaciski czy kartonowe spojlery ale sens tego jest zbliżony.

Cytat:
Wiesz co to jest demokracja, co to jest prywatna własność, czym jest szacunek dla drugiego człowieka i jego poglądów?
Demos kratos to władza ludu co ona ma wspólnego z wiejskim tunningiem? Chyba pomyliły ci się terminy. Prywatna własność też nie ma nic do tego. Każdy ma w zwyczaju odnosić się do czyjejś własności i wyrażać na jej temat swój pogląd. Nie jest to ani zabronione ani też naganne. Jeżeli ktoś jedzie samochodem przez wieś i ma odsunięte szyby i audio włączone na max to dla mnie jest to zwykły BURAK. Tak odnoszę sie do jego własności = zestawu audio i tego jaki robi z tego pożytek. Szacunku dla takiego buraka raczej mieć nie będę. Jego pogląd na temat tego że można głośno w miejscu publicznym słuchać muzyki jest dla mnie wystarczająco wymowny aby stracić do niego cały szacunek.

Cytat:
Wiesz, że odpusty mają nadal wielu zagorzałych zwolenników a Kowalski ma prawo wentyle WŁASNEGO samochodu pomalować na różowo i nawet zielonymi gwiazdkami ozdobić, jeśli podoba się to jemu lub jego żonie, a Tobie nic do tego?
Oczywiście dlatego na świecie istnieją ludzie którzy posiadają gust estetyczny i nigdy w życiu nie zamontują do samochodu różowych wentyli ani kartonowego spojlera oraz tacy którzy takowego gustu nie posiadają w ogóle. Moją rolą jest tylko ocena tego co widzę i nic więcej, nie zamierzam przecież nikomu demontować tych wentyli ani spojlera. Wyrażam swoją opinie na tyle głośno aby ci którzy chcą "udoskonalić" swój samochód zastanowili się nad tym z dwóch względów - pierwszy wbrew temu co mówią ulotki producentów DL nie zwiększą one ich bezpieczeństwa - drugi że robiąc to nie poprawiają wizerunku swojego samochodu. Być może trzeci (w zależności od wersji) ich oszczędności z tytułu tej instalacji mogą być czysto iluzoryczne.

Cytat:
Podobnie Ty, możesz swoje auto przemalować na czarny mat i wypisywać na nim kredą przeróżne teksty, pod warunkiem, że nie będą one obrażać uczuć innych ludzi.
Poczułeś się obrażony? Nie żartuj ja nie obrażam nikogo, przynajmniej nie zauważyłem abym kogokolwiek obraził sugerując że DL nie ma moim zdaniem żadnego wpływu DL na bezpieczeństwo (albo mikroskopijny niemierzalny), natomiast wieszanie bombek na samochodzie jest dość szeroko uważane za odpust.

Cytat:
Weź chłopaku zapanuj nad sobą, bo ledwie tu wszedłeś a już zyskałeś niepopularny wizerunek.
Przecież ja cały czas panuje nad sobą, wyraziłem swoja opinie a teraz odpisuje na odpowiedzi innych. W końcu nie grzecznie było by pozostawić np twoja wypowiedź bez odpowiedzi. Nie wiem też co znaczy "lewie tu wszedłeś" bo jeżeli chodzi o forum forda to zdaje się że "wszedłem tu" jakieś 2 lata przed tobą a fordami (w sumie 3szt.) jeżdżę od IV 2004r ... tylko nie poczuj się urażony... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W pogoni za marzeniem
the_eagle jest offline   Odpowiedź z Cytatem