Cytat:
A może mógłbyś kolego Andrzej_K pokazać jak wyszedłeś z kablami na drzwi? Chciałbym zrobić coś podobnego, ale nie wiem jak wyjść z kablami na spód drzwi i do tego czerwonego ostrzegawczego. Czy miałeś już kabelek w drzwiach, może jakoś z pod obicia ciągnąłeś przewód? Jak się da to wrzuć kilka zdjęć.
PS. Jak dla mnie efekt rewelacyjny i też coś takiego kombinuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Zdjęć nie będę robił bo bym musiał się położyć a pod blokiem trochę nie bardzo.
W przednich drzwiach wziąłem zasilanie z oryginalnej wiązki w lusterku. (podświetlenie pod lusterkami) Zszedłem cienkim dwużyłowym przewodem (wnętrzem drzwi) do plastikowej okrągłej zaślepki (nad ogranicznikiem otwarcia drzwi), cienkim śrubokrętem robiłem otwór, wyciągnąłem przewód na zewnątrz i położyłem go przy uszczelce na boku i spodzie drzwi.
Tylne drzwi to prostsza sprawa. Zasilanie wziąłem z przednich lampek podświetlających nogi. (i tak ciągnąłem przewód do podświetlenia nóg/wycieraczek pod fotelami kierowcy i pasażera) W kostce prowadzącej zasilanie do tylnych drzwi (w słupku ) zrobiłem miejsce ( śrubokrętem) na przewód. W gumowej, karbowanej osłonie pomiędzy słupkiem, a drzwiami zrobiłem mały otwór/dziurkę (mniejszą niż średnica przewodu) Włożyłem w to w miarę sztywny drut i do niego przymocowałem przewód. Przeciągnąłem tym drutem przewód i dalej już z górki. Przewód obok/pod uszczelką...