po wyłączeniu silnika prąd dochodzi jeszcze przez krótki okres do różnych czujników, miedzy innymi do zaworu sterowania sztanga turbiny w celu odprężenia/ wyrównania ciśnienia w układzie, wtedy wszystkie czujki są otwarte, natomiast zastanawia mnie zapalanie kontrolku juz po uruchomieniu silnika u Ciebie, gdybyś miał problem z doładowaniem to komputer przeszedlby w stan awaryjny po przejechaniu jakiegos odcinka, tak zeby turbo chodziło, wtedy byłby bład doładowania lub przeładowania. U Ciebie kontrolna zapala sie po uruchomieniu silnika a nie podczas jazdy tak?? Wiec szukałbym cos innego, moze byc cos z EGR-em ( nie wiem czy w Fordach jest sterowany również podcisnieniowo czy tylko elektrycznie) sprawdz dokładnie jaki masz błąd na silniku. Można sprawdzic szczelnosc układu , moze gdzieś puszcza. Ale to jest takie gdybanie, zobacz jeszcze raz kody jakie wyskoczą. Aha. U mnie zawór sterowania turbo, jak juz padał to objawiało sie to buczeniem po wyłączeniu silnika, i jak cisnienie schodziło to buczenie ustawało. Lub tez przepływka jest zajechana i od razu podaje błędne wartości. Trzeba by odczytac na kompie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.