OK Umowłem się z kumplem że ma dzisiaj podjechać jeszcze raz i mi odczytać i je sobie zapisze. Układ nie puszcza bo wczoraj sprawdzałem. Najdziwniejsz jest to że kontrolka( koło zębate) nawet na chwile nie zgasła po skaowaniu błedów. Natomiast teraz gaśnie po pierwszym uruchomieniu dosłownie na max min (mogę cofnąć lub stoi i się grzeje) i się zapala z powrotem. Jak będę jechał do roboty to odłącze przepływomierz i zobaczę bo wtedy podobno bierze wartości fabryczne tak?? Ta kontrolka zapalała mi się w zimę do rozgrzania silnika jak dodałem troszeczkę gazu na zimnym to się zapalała odcinała turbo i samochód gasł. Wydaje mi się, ze EGR jest tylko elektroniczny bo żadnych rurek wczoraj nie widziałem. U mnie jak wyłączam silnik coś piszczy słychać że się coś zamyka i cofa się dzwigenka. czy ma znaczenie jej długość? Bo nie sprawdziłęm z ustawieniem na starym turbo.
PS: Jeszcze od kiedy pierwszy raz zapaliła mi się ta kontrolka wywalało błąd P0102. Po wykasowaniu od razu się powielał ale turbo chodziło normalnie (a kontrolka była wygaszona). Teraz po wykasowaniu błąd się nie powiela, kontrolka się świeci a turbo nie ciągnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy chodzi tu o taki zawór ??
http://allegro.pl/zawor-sterowanie-e...382129246.html