Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.
U mnie to samo tylko sprawa wyglądała tak, że jeździłem dzień wcześniej bez problemów, auto od dłuższego czasu miało tylko problem z mocą nie było takie mocne jak wcześniej gdzieś ta moc przy depnięciu na gaz uciekała. Na drugi dzień jak wstałem chciałem odpalić autko odpaliło ale zgasło po paru chwilach i już nie zapaliło. Przy odpalaniu i dłuższym trzymaniu świeciła kontrolka "sprężynka" silnik może raz maksymalnie obrócił ale to wszystko skończyło się na holowaniu do mechanika. Mam Focusa 1.8 115km TdCi któregoś pięknego dnia nie odpalił migała kontrolka świec żarowych. Po tym oddałem do mechanika wyszło na komputerze, że czujnik wałka rozrządu i wtryski wymienili filtr przy pompie, wymienili ten czujnik do tego regeneracja wszystkich trysków poszła i stwierdzili, że auto dalej nie pali może ktoś wie co może być przyczyną? Zapłaciłem już 3000 zł i nie mam zamiaru płacić kolejnych kosztów skoro nie wiadomo co to może być ale komputer nic nie wykazał i auto jest sprawdzane dalej bo nie zapala. Może ktoś wie o co chodzi?
|