Temat: [Mondeo 2000-2007] Dorabianie klucza
View Single Post
Stary 26-06-2012, 22:04   #23
koral69
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK3 hatchback
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Dorabianie klucza

Witam jestem tu nowy więc jak napisze cos głupiego to mnie za mocno nie zje..... Mam problem bo od 4 dni jestem posiadaczem mk3 hatchback rok 2004 ten po lifcie. Podczas kupna auta dostałem co prawda 2 kluczyki tylko one wygladają jak od starej fiesty ;p gościu ponoć zgubił kluczyk i dorobił od zapasówki ktora nie miała zadnego pilota. Mam centralny czy imo nie mam pojecia (bo on tez nie byl w stanie tego powiedziec bo byl 2 wlascicielem a auto generalnie jest z hiszpanii) wiem że jak przekręcam kluczykiem zamek to centralny działa i dodatkowo "mruga" kierunkami. I teraz zwrócę się do osób które mają jaką większą wiedzę ode mnie. Zależy mi na tym żebym miał centralny w kluczyku tak jak otwieranie klapy bagażnika. Gdzie muszę się udać nie wiem serwis? ale pewnie tam mnie skasują i to ostro. Czy jak ktoś tam wyżej pisał moge kupić jakiś kluczyk dorobić grot żeby pasował do moich zamków i stacyjki i czy wtedy idzie go jakoś zaprogramować bez orginalnego kluczyka?
Proszę o pomoc, z góry dzięki
Ps. Przepraszam tez że może niezrozumiale pisze ale nie znam jeszcze tych klimatów ;p
koral69 jest offline   Odpowiedź z Cytatem