View Single Post
Stary 27-06-2012, 08:12   #518
bundy-er
ford::average

Model: Focus II Kombi
Silnik: 1.6 tdci 90 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie

Hej,

To najpierw ciekawostka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po odłączeniu wszystkich czujnków przy silniku EGR, Przepływka, 3 na kolektorze dolotowym, grzanie paliwa i jakiś pod pompą Vacum, samochód chodzi równo ładnie i tak jak wcześniej czyli jeździ bez turbo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A teraz fakty z pomiarów:
Próba1
Po rozłączanym silniku jw błedy P0406,P0238,P0102

P0406
Czujnik A recyrkulacji spalin - wysoki sygnał wejściowy
P0238
Czujnik A wspomagania turbosprężarki - wysoki sygnał wejściowy
P0102
Czujnik masowego lub objętościowego przepływu powietrza - niski sygnał wejściowy
+ coś MAV/VAF

Próba2 po wykasowaniu wszystkiego
Brak błędów turbo się nie załącza
Próba3
Po czyszczeniu wszystkich odłączonych wtyczek (odłączony EGR)
P0102,
P0405
Czujnik A recyrkulacji spalin - niski sygnał wejściowy

Wykasowanie i podłączenie EGR - brak błędów + zamrożone ramki P0405

Próba 4

Brak błędów turbo chodzi łądnie się wkręca do czerownego ale po kilkunastu metrach turbo się wyłącza + kontrolka + zamr ramki P0405

Przy każdym wyłączeniu silnika wszystko gaśnie i się kasuje turbo chodzi. Jak jadę nie używam za bardzo turbo tak do 1800 wszystko jest ok jak mocniej przyspieszę włącza się kotrolka i turbo się odcina ale brak błędów na kompie. Więc z wczorajszej rozmowy wnioskuje że to ten sterownik podciśnienia?

Druga ciekawostka. Wszystkie inne parametry są super poza jednym i chyba raczej to ma wpływ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. temp silnika -40 stopni bez względu ile silnik chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzisiaj wróciłem 16km do domu i wskazówka nawet nie drgnęła turbo chodziło dopóki go nie nadużywałem. Gdzie w nim jest czujnik temp jak go sprawdzić?

Co wy na to?? Poradźcie coś

Heelp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeszcze mi się przypomniało :/

trzecia ciekawostka momo, ze na kompie -40 bez względu czy odpalę czy tak jak wracałem do domu 16km po wyłączeniu silnika chodzi wentylator od chłodnicy :/

PS: tak to jest minus 40 stopni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sorki Szejk Ahmed nie to mi się wcisnęło. Miało być jako edycja.

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 27-06-2012 o 08:40 Powód: Nie piszemy dwóch postów pod rząd. Proszę stosować EDYCJĘ.
bundy-er jest offline   Odpowiedź z Cytatem