Hej,
To najpierw ciekawostka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po odłączeniu wszystkich czujnków przy silniku EGR, Przepływka, 3 na kolektorze dolotowym, grzanie paliwa i jakiś pod pompą Vacum, samochód chodzi równo ładnie i tak jak wcześniej czyli jeździ bez turbo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A teraz fakty z pomiarów:
Próba1
Po rozłączanym silniku jw błedy P0406,P0238,P0102
P0406
Czujnik A recyrkulacji spalin - wysoki sygnał wejściowy
P0238
Czujnik A wspomagania turbosprężarki - wysoki sygnał wejściowy
P0102
Czujnik masowego lub objętościowego przepływu powietrza - niski sygnał wejściowy
+ coś MAV/VAF
Próba2 po wykasowaniu wszystkiego
Brak błędów turbo się nie załącza
Próba3
Po czyszczeniu wszystkich odłączonych wtyczek (odłączony EGR)
P0102,
P0405
Czujnik A recyrkulacji spalin - niski sygnał wejściowy
Wykasowanie i podłączenie EGR - brak błędów + zamrożone ramki P0405
Próba 4
Brak błędów turbo chodzi łądnie się wkręca do czerownego ale po kilkunastu metrach turbo się wyłącza + kontrolka + zamr ramki P0405
Przy każdym wyłączeniu silnika wszystko gaśnie i się kasuje turbo chodzi. Jak jadę nie używam za bardzo turbo tak do 1800 wszystko jest ok jak mocniej przyspieszę włącza się kotrolka i turbo się odcina ale brak błędów na kompie. Więc z wczorajszej rozmowy wnioskuje że to ten sterownik podciśnienia?
Druga ciekawostka. Wszystkie inne parametry są super poza jednym i chyba raczej to ma wpływ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. temp silnika -40 stopni bez względu ile silnik chodzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzisiaj wróciłem 16km do domu i wskazówka nawet nie drgnęła turbo chodziło dopóki go nie nadużywałem. Gdzie w nim jest czujnik temp jak go sprawdzić?
Co wy na to?? Poradźcie coś
Heelp
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze mi się przypomniało :/
trzecia ciekawostka momo, ze na kompie -40 bez względu czy odpalę czy tak jak wracałem do domu 16km po wyłączeniu silnika chodzi wentylator od chłodnicy :/
PS: tak to jest minus 40 stopni
Sorki Szejk Ahmed nie to mi się wcisnęło. Miało być jako edycja.