View Single Post
Stary 28-06-2012, 01:54   #994
tommym
ford::amateur

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

dzisiaj walczyłem z napędem paska, wymienione zostały: pasek, rolki prowadzące, napinacz oraz założone kółko ze sprzęgiełkiem na alternator (po modyfikacji - elegancko weszło)
kanał oraz podniesiony przód na lewarku, odkręcone koło i część nadkola, zdjęta osłona turbiny oraz wzmocnienie kielicha amortyzatora i filtr paliwa (co skończyło sie zapowietrzeniem naszczęście uzupełnienie ropy w filtrze i przewodzie pomogło), w praniu wyszło że poduchę silnika tez trzeba było odkręcić żeby przesunąć lekko silnik i zdjąć kółko gładkie (za mało miejsca), na kole korbowodu poległem - brak blokady i klucza udarowego uniemożliwił jego odkręcenie...efekt końcowy taki że pasek już nie lata i ustał klekot napędu ale auto i tak klekocze , wiec to już pewnie nie napęd, chyba że to koło główne ale nie wygląda na zmęczone, poza napinaczem i kołem alternatora, pozostałe wyglądały dobrze, klekot dobiega chyba raczej z bloku silnika...pojeździmy zobaczymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba że dizle mają tak klekotać...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
części = 670zł, satysfakcja i robocizna = bezcenne, za wszystko inne zapłaciłem kartami z rękawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdr!

Ostatnio edytowane przez tommym ; 28-06-2012 o 01:57
tommym jest offline   Odpowiedź z Cytatem