View Single Post
Stary 29-06-2012, 17:31   #1738
zbyszek99
ford::average

Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi 130 kucy
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: komputer paliwowy dodanie opcji w benzynie i dieslu

Cytat:
Napisał zbyszek99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymieniłem na taki którego numery były podawane na forum - 1S7F 10849 JF. Zdecydowałem się bo na zadane pytanie czy jest ktoś w mojej okolicy co wgrywa, zostało bez odpowiedzi. A wysłać i jeździć bez licznika to nie chciałem. Zobaczymy dzisiaj co będzie pokazywał. Testy co do spalania to trzeba poczekać tak jak i na prędkość. Na razie nie przewiduję jazdy z nawigacją. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i co zaobserwowałem. Licznik nie ma chwilówki. Jest średnia spalania i km oraz zasięg. Sprawdzałem prędkościomierz za pomocą nawigacji. Jest tak jak na oryginale czyli do 100 jest prawie to samo, a potem licznik słabnie. Przy 200 na liczniku 192 nawigacja. Tak miałem też na oryginale.
Teraz o spalaniu średnim. Przejeździłem cały zbiornik (nawet dwa) i średnie zawyża o 0,3L/100km Test w jeździe miejskiej i krótkie trasy (silnik słabo nagrzany) czyli około 400km przy średniej 39/100 reszta to dwa razy trasa po 150km z tego kawałek autostrady (11km). Z całego zbiornika na zegarach wyszło średniej 7,6L/100km a z tankowania (zawsze tankuję do pełna po zapaleniu lampki) 7,335L/100km. Jak zapala się lampka to zasięg pokazuje 75km.
Przyznam że noga jakoś sama zrobiła się lekka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam silnik 2.0TDCI 130 kucy i skrzynię 5 biegów.
Auto znam bo już 7 lat się nim kulam. Do tej pory bez zegarów ze spalaniem zawsze wychodziło mi (z tankowania) w granicach 7,5 - 7,6 L/100km
Czyli noga po zamontowaniu zegara jakoś osłabła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zbyszek99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem