View Single Post
Stary 29-06-2012, 18:33   #46
rabbit8
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Fokus MK2 FL
Silnik: 2.0 136KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Sterowanie turbiną 1.6 109KM, błąd P0234, P0299

Witam wszystkich. Ja i moja foczka 2.0 136ps jesteśmy już po przejściach. Wszystko zaczęło się od braku reakcji na pedał gazu więc wielka desperacja i podłączenie pod ids'a u kolegi zero błędów. Okazało się że kłopocik polega na nieprawidłowym działaniu zaworku podciśnienia (taki brązowy pod filtrem paliwa), więc kumpel zdjął zaślepił i po kłopocie.
Niestety co jakiś czas wchodził błąd 2263 przeładowanie turbo i rzadziej 0299 też przeładowanie turbo więc znowu ids i okazało się że ten zaworek ma odcinać powietrze z intercullera w momeńcie gdy turbo ma wysokie obroty. Następnego dnia sklep i zamówienie części ok 150 zł, ale jak się okazało sprzedawca ma problem ze zdobyciem oryginalnego pierburga. Po 2 miesiącach czekania zadzwoniłem do FORDA ile to kosztuje i uwaga oryginał 487 zł (boli), ale obsługa w fordzie jest dla ludzi a nie przeciwko i mówi: Pan poczeka mam jeszcze cały zestaw naprawczy z wężykami ORYGINAŁ FORD za 232 zł ucieszony mówię że zamawiam ok będzie za 2 dni (niemożliwe). Za 2 dni telefon jest i czeka wymiana 150 zł całego zestawu (panowie mit o ASO warto najpierw zapytać to nie kosztuje można być mile zaskoczonym razem z wymianą 382 zł w aso + faktura gwarancja i stempelek w książce, Teraz auto ma naprawdę 136 kucyków )
Polecam pytać

Ostatnio edytowane przez rabbit8 ; 30-06-2012 o 20:58
rabbit8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem