Cytat:
koło dwumasowe zostało zastosowane aby niwelować wibracje przenoszone na skrzynię biegów i "szarpnięcia" co wydłuża okres eksploatacji skrzyni biegów (widoczne tak słabe mateirały teraz stosują czy co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Ludzie chcą komfortu, nie chcą słyszeć i czuć silnika, zwłaszcza diesla - ot i wymyślili rozwiązanie.
Dla dwmumasy niszczące są gwałtowne przeciążenia i ostre skoki momentu obrotowego. Płynne dynamiczne przyśpieszanie nie zużywa jej tak jak "strzał" ze sprzęgła. Nie ma znaczenia ilośc Nm i KM - tego może być ile dusza zapragnie a to jak tych Nm używamy - a skoro są to naciskamy i mamy z tego frajdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zakładając stary zestaw zwykłego koła zamachowego wracamy do tego jak kiedyś auta jeździły i też było dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. To niech może trochę bardziej wibruje sobie ja nie widzę różnicy.
|
ot święte słowa 2mas jest dla komfortu , jeżeli mój galaxy robi bardzo długie trasy( 2-3 tys km tygodniowo) w 80-90 % trasy silnik jest sprzęgnięty z 5-6 biegiem praktycznie nie ma znaczenia czy mam 1-mas czy 2 mas .