Cytat:
|
to po cholere sie pytasz jak nikt nigdy nie pomogl spadaj do s-maxa tam sie dowiesz napewno wiecej ,jastem uzytkownikiem tego forum juz troche i wczesniej mialem galaxy i bardzo to forum mi pomoglo ,zawsze sa plusy i minusy ale ogolnie jest to bardzo dobre forum ,tez mam teraz trzy strefowa klime i z tego co wiem normalnie sie ja obsluguje chyba ze ty masz w swoim aucie dwa kompresory od klimy i kazdy uklad trzeba osobno nabijac i serwisowac ,enewement na skale swiatowa .
|
2 kompresory.. nie widziałem takiego auta osobowego, ale moze
dikileiden sobie takie założył na specjalne żadanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (kolego dikileiden, teraz ironizuje, wcześniej pisałem serio - wyluzuj się stary.
Mam też 2 parowniki, z przodu i w tylnym lewym boczku i jak używać tylnych nawiewów zimnego powietrza to będzie kapać skroplona na parowniku woda - rurka za kołem"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprężarka jedna i obieg czynnika jeden, są jedynie trójniki idące do tyłu.... Ty pewnie też masz jeden kompresorek i nie bardzo wiesz o czym piszesz.
pokaz w foty jak jest sterowany 2 i trzeci rzad nadmuchu - nigdy tym się nie interesowałem.
W MK1 sterowanie jest z panelu klimatronika, i każdy pasażer (7 osób) ma swój nawiew (2 i 3 rząd w suficie), którym może regulować strumień powietrza i jego kierunek.