Temat: [Galaxy 1994-2000] rozebranie licznika
View Single Post
Stary 07-07-2012, 22:15   #6
Witek_1958
ford::advanced

Imię: Witek
Model: Fordy: Galaxy / Grand C-Max
Silnik: 2.0i DOHC / 1.6 EcoBoost
Rocznik: 02'1996 / 05'2011
Domyślnie Odp: rozebranie licznika

Cytat:
Napisał horse668 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, pytanie do kolegi Witka. Twoje posty w dziale podmiana zegarów.. i tutaj są bardzo pomocne, ale jeśli mógłbyś jeszcze odpowiedzieć na jedno pytanie. Otóż wymieniłem zegary na takie z MFA z Anglika, wszystko działa, ale chciałbym przełożyć tarcze prędkościomierza (km/h). Z twego opisu i zdjęć wynika, że jest to jak najbardziej możliwe, ale mi chodzi o to, czy można podmienić samą tarczę prędkościomerza, bez znajdującego się w niej wyświetlacza km? ( W Angielskim module wyświetlacz pokazuje mi inspekcje, co bardzo mi sie podoba, a w starych zegarach nie mam tej funkcji). Chodzi mi o to, czy wyświetlacz jest na stałe połączony z tarczką, czy można to rozdzielić? A może ta informacja, oraz przebieg zapisana jest gdzie indziej, a wyświetlacz pełni tylko rolę wykonawczą.
...wyswietlacz pełni rolę, jak napisałeś "wykonawczą" .... wyświetla to co licznik ma zapisane w pamieci ........ mój "stary" prędkościomierz (europejski) po porzełożeniu do nowego licznika (angielskiego - 2.8!!) zaczął pokazywać to co bylo w nim zapisane - przebieg był o 20kkm większy ......