Cytat:
Kwaśniak to co piszesz to raczej wina masy i błędnych odczytów. Gdyby silnik miał rzeczywiście około 140 stopni to uszczelki, plastiki itd sfałczyłoby już dawno żywcem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Temperatura otoczenia to max 2-3 stopnie jeśli chodzi o odczyty. Jeśli chodzi o sprężarkę klimy i kwestie z tym związanie - nie widzę związku.
|
Możesz rozwinąć "problem z masą" gdzie mam szukać ?
On nie ma oczywiście 140 stopni tylko w FF2 w trybie serwisowymi tak dziwnie podaje np po całej nocy postoju dziś przed odpaleniem pokazywał 55.
Co do sprężarki to jak sie kończy to może jest za dużym obciążeniem dla silnika i generuje za dużo ciepła do tego dochodzi temperatura zewnętrzna w słońcu ok 40 i układ chłodzenia nie wyrabia.
Jak pisałem wcześniej wczoraj jechałem bez klimy i efect był taki że temperatura na wskaźniku powędrowała dopiero w okolicę 100C przy prędkości 190 km/h i przejechaniu ok 10 km z taką prędkością ale to była już praktycznie prędkość max i raczej z taką się nie jeździ a w dodatku z nieba lał się żar.
Przy stałej prędkości 160 km/h temperatura na wskaźniku prawie 90 na komputerze 130. Takie zachowanie jak najbardziej jest ok.
Później klima na ON dwa razy piaty bieg start od 80 km/h do 160 km/h i wskazówka poszła na 120C odpuszczam do 120 km/h i wskazówka tak jak szybko poszła w prawo tak i szybko wraca na 90C.
Dlatego podejrzewam że za te skoki temperatury odpowiada klimatyzacja lub jakieś czujniki z nią związane.
A najbardziej mnie denerwuje wizyta u mechaników którzy ****o się znają tylko zgadują naszym kosztem, żaden u którego byłem nie da gwarancji na to że za sumę z góry określoną usuną usterkę tylko "panie trzeba czujnik później panie termostat,panie pompa wody,panie uszczelka pod głowicą i tak w kółko ehh...." Chętnie bym go oddał w dobre ręce do prawdziwego
Mechanika tylko nie znam takiego sami kowale
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ps może macie kogoś godnego polecenia w Warszawie