Temat: [Galaxy 1994-2000] Brak mocy 1,9 tdi 90 KM
View Single Post
Stary 09-07-2012, 23:10   #97
spanky
ford::average

Imię: Maciej
Model: VAG Group
Silnik: TDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: brak mocy 1,9 tdi 90 KM (MK1)

Cytat:
Napisał Flojd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam mocy w AHU...
Na 4 biegu po przekroczeniu ok. 2800rpm wyskakuje błąd 00575 (auto idzie jakby ktoś nagle uczepił 10t więcej). Szarpie na każdym biegu od ~1500-2100, nie ma mocy, nie przyspiesza, nie jedzie więcej niż 120km/h. Po skasowaniu błędu auto chodzi tak jak od roku, czyli jak normalny, zdrowy 90 konny silnik (przebieg na blacie to ~303kkm, ale kto wie czy prawdziwy), aż znowu nie wyskoczy błąd. Na zapłonie zawór coś tam cyrka, ale nie wiem czy dobrze chodzi.
Kiedyś 4 lata walczyliśmy z brakiem mocy, w końcu się udało (wymieniony 2x przepływomierz, ECU, dołożona kostka do przepływki, wcześniej było na konektorki - ogólnie niezły burdel). Szedł spokojnie ponad licznikowe 160km/h, dalej nie próbowałem.
Teraz jest zatkany EGR, wężyk w ECU nie przetarty, stawiam na N75 albo wężyki.
Możecie zerknąć na logi?
http://vaglog.rtnet.pl/rolba_90878.html
Jutro chcę zmostkować albo podmienić zawory, czy mostkując czerwony z niebiebieskim w N75 czarny zostawiam wpięty? Czym to najlepiej zmostkować jak nie mam za bardzo jakiegoś plastiku w wewnętrznych rozmiarach tych wężyków?
podmien N75 na probe z innego AHU