Temat: [Mondeo 1996-2000] nie pali jak ciepły
View Single Post
Stary 09-07-2012, 23:15   #12
Emmm
ford::expert

Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
Domyślnie Odp: nie pali jak ciepły

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co za bzdury wypisujesz kolego, każdy pojazd silnikowy ma pompę paliwa, a szczególnie diesel
Sympatyczny kolego, zapewniam Cię, że jesteś w błędzie, całkiem sporo jest aut w których pompa wtryskowa "zasysa" paliwo ze zbiornika i to poprzez smok, przewody, podgrzewacz i filtr paliwa po drodze a jednym z tych aut jest mondeo mk 1 i mk 2. Jeśli znajdziesz w takim samochodzie fabryczną pompę paliwa (pomijając ręczną pompkę oraz pompę wtryskową) to gotów jestem wypłacić Ci nagrodę. Nie będę się tu rozpisywał na temat braku pomp paliwa w innych "pojazdach silnikowych".
Cytat:
Napisał valdi2000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-wymiana filtra paliwa też wg. mnie jest niepotrzebna,
-jedynym powodem jaki mi przychodzi do głowy, może być nieodpowiedni kąt wtrysku
paliwa. można sprawdzić poprzez przesunięcie koła zębatego na pompie wtryskowej, trochę pracy ale da się zrobić i sprawdzić, inny kąt dla zimnego i ciepłego silnika co wiąże się z inną dawka paliwa
Wymiana filtra paliwa jak najbardziej jest zasadna a co do nieodpowiedniego kąta wtrysku paliwa, to za dobór właściwego w zależności od temperatury silnika odpowiada korektor kąta wtrysku lub termostat woskowy i nie trzeba niczego na pompie przestawiać, ale masz rację z tym, że:
Cytat:
Napisał valdi2000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fajnie jest tak czasem siąść przed monitorem i poczytać takie bzdury, ot tak dla zabawy
Pozdrawiam