View Single Post
Stary 10-07-2012, 19:36   #67
edbajtel
ford::amateur

Model: Focus kombi
Silnik: 1.8 TDCI 115 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Re: przegrzewanie się silnika. czy to wina termostatu czy elektryki ?

Cytat:
Napisał Majaczek86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam na początku powiem, że problem rozwiązałem. Wymiana chłodnicy to był ten problem- po wyciągnięciu starej były na niej chyba wszystkie owady latające Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Naprawdę dobrze auto przetestowałem zrobiłem ponad 100km- w tem 29-30st zew, przy klimatyzacji na max przy prędkości ok 180km/h oczywiście nie cały czas ale naprawdę autko zostało przykatowane- hamowania silnikiem i szybkie przyśpieszenia. A odpowiadając na pytania- zmiana softu nie pomogła- dzisiaj znowu wgrałem sterowanie silnika i po zmianie chłodnicy nie grzeje się. Co do termostatu "małego" to raczej nie możliwe nawet termostat nie odda tak szybko temp ( ale też na początku wymieniłem u siebie, zresztą tak jak czujnik ). Wszystkim, którzy mają podobny problem radze wymiane lub wyczyszczenie chłodnicy głównej i wyczyszczenie pozostałej czyli chłodnicy klimatyzacji. Pozdrawiam
hm w weekend bylem na wsi zdemontowalem maskownice i w chlodnicy bylo kilka muszek, no chyba ze srodku jest zapyziała...
edbajtel jest offline   Odpowiedź z Cytatem