Temat: [Mondeo 2007-2014] Przygasanie świateł
View Single Post
Stary 10-07-2012, 19:40   #43
Bandites
ford::beginner

Model: Mondeo MK3 FL GHIA X Kombi
Silnik: 2.0 TDCI 115km 6 biegów
Rocznik: IX 2004
Domyślnie Odp: Przygasanie świateł

podepnę się pod temat jeśli pozwolicie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co prawda mam Mondka MK3 ale taki sam objaw jakiś czas temu zauważyłem u siebie (przygasanie świateł) ale nie cały czas, tylko raz na kiedyś mi taki objaw się robił
już wtedy wiedziałem że albo regulator napięcia, albo alternator kończy swój żywot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale nic z tym nie robiłem i jeździłem aż do 2 tyg temu podczas jazdy zapaliła się kontrolka ładowania a że jechałem akurat do mechanika z czym innym poprosiłem by mi zerknął na alternator, okazało się że szczotki się skończyły, łożysko zajechane, komutator ledwo zipie, koszt regeneracji pod Koszalinem 200zł (+ dojazd we własnym zakresie) i teraz jak na razie mam spokój z przygasającymi światłami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
Bandites jest offline   Odpowiedź z Cytatem