View Single Post
Stary 10-07-2012, 22:51   #69
edbajtel
ford::amateur

Model: Focus kombi
Silnik: 1.8 TDCI 115 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: przegrzewanie się silnika. czy to wina termostatu czy elektryki ?

Cytat:
Napisał Majaczek86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak przepraszam zapomniałem napisać. Za pierwszym razem kiedy byłem w warsztacie prosiłem o sprawdzenie chłodnicy i po zdemontowaniu maskownicy powiedzieli że wszystko ok wtedy właśnie zmieniłem termostat niestety pogoda nie dopisała i było chłodno wiec przestał się grzać a wtedy jeszcze nie wiedziałem że sprawa związana jest z klimą. Dopiero teraz kazałem zdemontować i od zewnętrznej strony było ładnie tylko parę owadów wystających a od wewnątrz zabite nawet z ciekawość z radością mechanicy przywlekli mi ta chłodnice żebym sobie zobaczył ( przyznam widok ciekawy). Dlatego wydaje mi się, że powinieneś ( przepraszam że na Ty) zerknąć od środka. Niestety kompletnie nie znam się na tym kompletnie ( jestem ze służby zdrowia) i nie chciałbym nikomu sugerować, że to napewno w jego aucie to, opisałem tylko w jaki sposób odbyło się to u mnie i co mi pomogło. Niestety nie zrobiłem zdjęć chłodnicy. Zeby być już w 100% dokładny wymieniłem też cały płyn chłodzący przy okazji. I u mnie na pewno pomogło. Jakbym mógł jakoś pomóc jeszcze pytajcie
nie ma problemu ze "naTY" tu wszyscy są na TY Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
we czwartek zostawiam auto zobaczymy co znajdą..
edbajtel jest offline   Odpowiedź z Cytatem