View Single Post
Stary 10-07-2012, 23:01   #70
Majaczek86
ford::amateur

Model: Focus II
Silnik: 1.8 TdCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: przegrzewanie się silnika. czy to wina termostatu czy elektryki ?

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciesz się majaczek, że to tylko chłodnica i pomogło, ale wielu z nas ma podobne problemy, robią wszystko po kolei, a efektu nie widać, tylko portele robią się corazcieńsze.
Zgadzam się w 100% mój niestety też to musiał przejść jak już powiedziałem nowy termostat, czujnik, zmiana softu, płyny- dlatego nie namawiam do wymiany tylko do zajrzenia tam czy jest zabita czy nie a jeśli tak- można ją umyć( moja niestety była w około 60% zabita czego w ogóle nie było widać od zewnątrz a po wyciągnięciu jak pełny plaster miodu tylko że czarny zamiast "dziur" a właściwie przerw miedzy blaszkami chłodnicy była wielka ciemna plama jakby ktoś wylał klej dlatego postanowiłem kupić nową cena nie była niska ale też nie przerażająca chociaż biorąc pod uwagę wcześniejsze wydatki dużo całe szczeście warsztat poczuł się do odpowiedzialności i wziął tylko za chłodnice i płyn bez kosztów wymiany)nie wiem czy da się to zrobić bez wyciągania chłodnicy jak już napisałem nie znam się na tym- jestem świadomy tego, że możliwe jest iż ile samochodów tyle usterek opisałem moje przypadłości - to co mu dolegało w jaki sposób i w jakich sytuacjach się grzał i jeśli ktoś ma podobnie niech sprawdzi a nie naraża się na koszty tak jak ja i część osób z forum jeśli nie wszystkie. Pozdrawiam. Widzę, że kolega z sosnowca poleciłbym warsztat ale nie chciałbym tu kryptoreklamy szerzyć jeśli byłbyś zainteresowany napisz dam maila

Ostatnio edytowane przez Majaczek86 ; 10-07-2012 o 23:04
Majaczek86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem