View Single Post
Stary 12-07-2012, 07:32   #736
qdesigner
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Klekotać też mogą jakieś rolki i napinacze. Co do wtrysków mógłbym Ci polecić firmę do sprawdzenia ale w moim rejonie,... czyli jak dla Ciebie to wysyłkowo.
Dziękuję za sugestie, ale koło pasowe, rolki, pasek i napinacz w układzie koła pasowego wymieniałem na początku roku. Dodatkowo zamieniłem koło na alternatorze na takie ze sprzęgłem jednokierunkowym żeby wyeliminować drgania paska i szybsze zużycie napinacza.

Dzisiaj wrzucę jeszcze końcówki do myjki ultradźwiękowej i zobaczę czy będzie jakaś różnica.

Co do przekładek to nie chcę robić reklamy ale w tym sklepie można je dostać za około 130 zł brutto.

przekładka wtryskiwacza

Tylko przydałaby się lista, takie zestawienie - nr wtryskiwacza, nr końcówki, nr zaworka, nr przekładki.

Cytat:
Napisał dbdrag Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
proszę nie siać herezji że wymiana przekładki to takie koszta chyba że w waszej firmie! podałem aukcje do Adamczyka gdzie pełna regeneracja wraz z wymianą przekładki kosztuje 700zł.
A czy firma Bosch Adamczyk to akcja Pajacyk, robią coś po kosztach lub dopłacają? Kompletna regeneracja wtryskiwacza 700 zł ... hmmm
Ceny części w detalu:
końcówka - 230 zł
zaworek - 400 zł
przekładka - 130 zł
podkładka - 10 zł (komplet 4 sztuki - 40zł)

suma 770 zł - zakładając rabaty dla dużego odbiorcy (30 %), zostaje 530 zł + koszt utrzymania pracownika (wypłata, ZUS, itp.), VAT, utrzymanie pracowników, którzy bezpośrednio nie generują zysków (sekretarka, księgowa, sprzątaczka, itp.).

Także "pełna regeneracja" to na pewno nie jest. Wymieniają jak wszyscy to co powoduje gorsze parametry pracy wtryskiwacza, robią test i tyle.

Ostatnio edytowane przez qdesigner ; 12-07-2012 o 07:45
qdesigner jest offline   Odpowiedź z Cytatem