Temat: [Focus 2004-2008] Po wymianie filtra nie odpala
View Single Post
Stary 15-07-2012, 13:10   #8
spawacz4
ford::average

Model: Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Po wymianie filtra nie odpala

Cytat:
Napisał mateq111 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdź czy dobrze skręciłeś obudowę filtra, ja jak samemu skręcałem to była lekka nieszczelność, dopiero robiąc to w 2 osoby skręciliśmy szczelnie.
Szkoda pompy na kręcenie silnikiem. Kup kawałek przewodu przezroczystego i pompkę taką jak tą Link zamontuj ją z kawałkiem przewodu na wylocie z filtra do pompy. I tą ręczna pompką pompuj, aż nie będzie powietrza w przeźroczystym przewodzie i gruszka zrobi się twarda. Dodatkowo do przewodu idącego do pompy wtryskowej nalej oleju napędowego, następnie szybko zapnij przewód na filtr zamiast tej pompki i próbuj zapalić. Zapewne zapali i zgaśnie a za 2x powinien odpalić i już działać oczywiście po odpaleniu daj mu popracować na wyższych obrotach ok 2000 obr.
Ja tak zrobiłem bo już serce mnie bolało jak go męczyłem tym rozrusznikiem.
Zakupiłem dziś na giełdzie w sośnicy pompkę i przewód przeźroczysty, na wylocie z filtra zamontowałem kawałek przewodu potem na przewodzie jest pompka i znów przewód do baniaka wypompowałem litr ropy i nie ma już bąbelków powietrza teraz jak zdjąć ten przewód i założyć normalny który Idze do pompy ?? Dolałem już również do tego przewodu co Idze do pompy takiego w srebrnej plecionce. Ciężko jest zamienić przewód na normalny gdyż jest ciężki dostęp a jak sam napisałeś trzeba na szybko zanim ja go zmienię już słychać jak całe powietrze wcieka do środka
spawacz4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem