Cytat:
Sprawdź czy dobrze skręciłeś obudowę filtra, ja jak samemu skręcałem to była lekka nieszczelność, dopiero robiąc to w 2 osoby skręciliśmy szczelnie.
Szkoda pompy na kręcenie silnikiem. Kup kawałek przewodu przezroczystego i pompkę taką jak tą Link zamontuj ją z kawałkiem przewodu na wylocie z filtra do pompy. I tą ręczna pompką pompuj, aż nie będzie powietrza w przeźroczystym przewodzie i gruszka zrobi się twarda. Dodatkowo do przewodu idącego do pompy wtryskowej nalej oleju napędowego, następnie szybko zapnij przewód na filtr zamiast tej pompki i próbuj zapalić. Zapewne zapali i zgaśnie a za 2x powinien odpalić i już działać oczywiście po odpaleniu daj mu popracować na wyższych obrotach ok 2000 obr.
Ja tak zrobiłem bo już serce mnie bolało jak go męczyłem tym rozrusznikiem.
|
Zakupiłem dziś na giełdzie w sośnicy pompkę i przewód przeźroczysty, na wylocie z filtra zamontowałem kawałek przewodu potem na przewodzie jest pompka i znów przewód do baniaka wypompowałem litr ropy i nie ma już bąbelków powietrza teraz jak zdjąć ten przewód i założyć normalny który Idze do pompy ?? Dolałem już również do tego przewodu co Idze do pompy takiego w srebrnej plecionce. Ciężko jest zamienić przewód na normalny gdyż jest ciężki dostęp a jak sam napisałeś trzeba na szybko zanim ja go zmienię już słychać jak całe powietrze wcieka do środka