View Single Post
Stary 16-07-2012, 15:59   #559
bundy-er
ford::average

Model: Focus II Kombi
Silnik: 1.6 tdci 90 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Padła już druga turbosprężarka. Co jest nie tak ?

To nie od turbo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., wchodzi mi w obudowę przepływki. Miałem go nie podłączony chyba przez jakiś czas i w sumie jeździł fajnie bez niego, czy coś przez to mogło się ......spsuć?? :/ A jak po zachowywać się EGR po włączeniu zapłonu czy silnika ?? Bo u mnie dopiero po zgaszeniu się rusza. Dzisiaj postaram się jeszcze sprawdzić wartości na EGRe Nie strasz mnie zepsuciem kompa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy da się wykasować zamrożone ramki?? Może przez nie się cały czas po chwili wbijają te błędy. Jaki kabel do tego polecacie?

Witajcie ponownie,

Hehe więć znowu lipa, pewnego dnia samochodzik się naprawił i pojeździł cały tydzień jakby nigdy nic. Niestety nie zdąrzyłem podłączyć go do kompa, ale wczoraj znowu lipa - czerwony krzyzyk i brak turbo. To teraz pytanie gdzie szukać to komp czy elektryka?? Bo sprawdzałem wczystkie przejśćia pomiędzy kompem i było ok. Czy jest to możliwe że te błędy to przez EGR? A nie przepływkę?? Mimo, że przepływka pokazuje 0g przepywu?? bo już mi wszystko opadło co mogło. Cieszyłem się jak dziecko, że zaczął jeździć a tu kicha.

Wyjąłem jeszcze raz EGR rozebrałem go doszczętnie i nie ma on żadnych ruchów bez względu na obroty. Po złożeniu całości ładnie chodził wkręcał się, Natomiast przy przegazówce zapaliła się kontrolka "wykrzyknik" przy silniku poszły spaliny, więc wyłączyłem. Po zapalaniu po kilku minutach wszystko ok ładnie chodzi ale po chwili słychać jakiś basowy dzwięk przy silniku i po chwili kontrolka co to może być?? Coś przy wydechu?? Gdzie tego szukac??

Przyczyna buczenia znaleziona plecionka pękła.

Ostatnio edytowane przez bundy-er ; 19-08-2012 o 13:22
bundy-er jest offline   Odpowiedź z Cytatem