Temat: [Mondeo 2000-2007] Woda dostaje się do wnętrza samochodu.
View Single Post
Stary 16-07-2012, 17:59   #102
shadowfighter
ford::amateur

Model: Mondeo Mk III Kombi
Silnik: 2.0 TdCi 85 kW
Rocznik: 2003r. 227.000 km
Domyślnie Odp: Woda dostaje się do wnętrza samochodu.

I ciul, w Gorzowie przez tydzień dzień w dzień były burze i co? I woda w aucie!!!Ale żeby to kilka kropel, woda stała jak w basenie u pasożyta kilka litrów!!!Piękny urlop...Z tego co patrzyłem, jak polewałem wężem, to woda skrapla się po aluminiowej skrzynce pod schowkiem i po jakiejś obudowie od wiatraka (czarna okrągła obudowa).Lałem wodę po całej szybie, po uszczelkach, po słupkachi woda dopiero się wlewała, jak zalało całkiem plastikową uszczelkę po długości szyby. Swoją drogą znów zatkały mi się te 3 małe kanaliki na niej.Wygląda na to, że chyba uszczelka filtru? Jak tylko będzie choć jeden dzień słońca, to wymienie filtri uszczelnie go wkoło oraz uszczelnię słupki i uszczelke po długości szyby (tą plastikową).Jak patrzę na rozwiązania forda to jest to żenada w porównaniu do mojej starej mazdy 323F `97...No ale cuż, zachciało się "porządnego" dużego auta kombiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kombi - życie staję się prostsze (wrzucasz co chcesz, jak chcesz, a w opcji masz nawet wygodny nocleg). Szpanerskich fur czas minął, trzeba wydorośleć i wybrać co praktyczniejsze. Wszystko w cenie Mondeo Mk III Kombi
shadowfighter jest offline   Odpowiedź z Cytatem