Temat: [Focus 2004-2008] Woda pod dywanikiem kierowcy
View Single Post
Stary 16-07-2012, 22:45   #50
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: wilgoć pod dywanikiem kierowcy

No to walka z wyciekiem - dzień 2.

Byłem w ASO...:-/// W ASO jak to w ASO nic nie słyszeli, tematu nie znają, przecież foki nie ciekną;-)) Jak jestem u nich, to zawsze się czuję jak ... debil, któremu przytrafiają się najgorsze rzeczy. Wikar i Euro Car tematu nie znają...

Koszt rurki...170zł:-) - POLECAM!:-D

Wytargałem ten plastyk:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Patrząc na niego tak sobie myślę...czy Focusa projektowały kobiety???;-)) Bo wszystko jest ...ładne, finezyjne - ale nie praktyczne i nie logiczne! Przecież jakby jakiś geniusz zrobił to wyjście pełne, a nie nacinane to jak się to obluzuje, to woda płynie do na zewnątrz auta. A tak...to oczywiście zapiernicza do środka - wiwat Ford Inżyniering!

U mnie degradacji uległa uszczelka, która niby kleiła ten plastyk do budy. Oczywiście wszystkie zatrzaski...powiedziały papa przy wyciąganiu. Od drugiej strony...nie da się podejść. Nawet palucha nie da się włożyć przez otwór - jakaś guma tam jest czy coś.

Jutro plan taki:
- dorobić rurkę do środka, na kleju, aby nawe jak się obluzuje nadal woda leciała na zewnątrz
- wszystko wcisnąć na wcisk i przykleić klejem silikonowym albo klejem do szyb, ale to chyba zbyt mocny będzie

Ostatnio edytowane przez maureliusz ; 17-07-2012 o 21:45
maureliusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem