Temat: [Focus 2004-2008] Woda pod dywanikiem kierowcy
View Single Post
Stary 17-07-2012, 23:19   #55
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: wilgoć pod dywanikiem kierowcy

Cytat:
Napisał danielsan51 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
od strony kierowcy,i raczej nie jak zaslepki tylko pod ty styropianem tam gdzie ta mata nie wiem jak to nazwac fachowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli jak by woda leciala od strony szyby
Czytam, czytam i nie mogę zrozumieć, ale może zmęczony jestem.
Ja u siebie miałem mokro pod nogami kierowcy, ale wszystko wskazywało na to, że jeden z korków zakrywających otwory technologiczne w podłodze się rozszczelnił. Jak się przyjrzysz dokładnie wszystkim filcom, to będzie widać skąd woda szła (tam zazwyczaj jest też najbardziej brudne).

Maureliusz, a Ty przymierzałeś to swoje ustrojstwo czy Ci to wejdzie tam gdzie ma wejść? Przecież tam jest jakiś centymetr może dwa do osłony wydechu, a ta twoja rynienka wydaje się dużo dłuższa.
Jak wyrwałeś zaczepy, to po przysłowiowych ptokach, ale ja swoją uszczelniłem tym krążkiem co to zapobiegał lataniu płyt CD/DVD w 10, 25 i 50 pakach.
Nie chłonie i nie przepuszcza wody, ma odpowiedni rozmiar (może troszkę trzeba otwór powiększyć) i odpowiednią grubość.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem