Nie kręci, kontrolki wariują
Witam wszystkich, postaram się dokładnie opisać mój problem i mam nadzieję że pomożecie mi go rozwiązać.
Wracając samochodem z warsztatu ( wymiana drzwi i słupka z powodu kolizji) zauważyłem że kilka razy mrygneły mi kontrolki od ręcznego i Airbagu. kiedy wróciłem do domu i odstawiłem samochód na dosłownie kilka minut nie mogłem go odpalić - kontrolki sie zapaliły i część zgasła prawidłowo lecz podczas próby odpalenia wszystko na tablicy zgasło myśląc że to akumulator podłączyłem go do prostownika. Po naładowaniu dalej to samo, czasami po przekręceniu kluczyka słychać jak pyka ( bardzo szybko) przekaźnik w skrzynce bezpieczników (bodajże od pompki paliwa). Gdy go odpaliłem na hol< wiem że nie powinienem > odpalił od razu lecz było słychać pykanie w "skrzynce" pod kierownicą (chyba to jest jakiś przekaźnik od centralnego zamka) no i wariowały kontrolki na tablicy.No i nie wiem czy to ważne ale po naprawie samochodu nie działa otwieranie centralnego zamka <zamyka wszystkie drzwi lecz na naprawianej strony nie otwiera>. Proszę o pomoc.
|