Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 19-07-2012, 23:16   #312
michu21
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Cytat:
Napisał Biperek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał Paweł1
Wracam do tematu fabrycznych świateł dziennych. W moim maxie były włożone bezp. 45 i 71 więc dokupiłem tylko przekaznik (V23074) TYCO 2W93 14B192 BA / 2W9314B192BA i wpiąłem go w r 15 powyżej tego większego przekażnika ( taki był fabryczny poniżej ).
Efekt : W dzień (póki nie zadziała czujnik zmierzchu) świecą się mijania na 70 % jasności a cała reszta (tabl. rozdz. , tabl. rejestr., pozycyjne ) nie. Po załączeniu czujnika rozjaśniają się światła mijania i zapala się cała reszta natomiast radio przygasa. Jak chcę zapalić samochód bez świateł to z auto przekręcam na 0 . Koszt 20 zł i trzy minuty czasu. I jaka wygoda. Dodam , ze mam H7 bo być może to być przyczyną , że nie u wszystkich to działa.
Cytat:
Napisał Biperek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie u wszystkich jest to takie proste. Opisywałem w innym wątku swoje perypetie z próbą uruchomienia trybu świateł dziennych. Skończyło się zaklejeniem czujnika zmierzchowego.
Nie tyle u wszystkich co duże znaczenie będzie miał tutaj rodzaj przekaźnika. Ja też mam piny już włożone ale nie mam przekaźnika, jutro lecę na szrot poszperać za takim przekaźnikiem. Dziś dałem 20zł za niby odpowiednik w sklepie i nic nie zadziałało. Widocznie musi być taki przekaźnik jak kolega podał TYCO 2W93 14B192 BA / 2W9314B192BA Cena na allegro to raptem 10zł.
Dam znać jutro czy zadziała to ustrojstwo.