Cytat:
|
To jeszcze pytanie do znających temat. Czy można ustawić w FF MK2/2007 włączanie podświetlenia zegarów wraz z przekręceniem kluczyka? Od kiedy mam założone dzienne nie używam przełącznika świateł i brakuje mi tej jasności zegarów.
|
Programowo to nie wiem czy się da. Sprzętowo, to za włączenie podświetlenia odpowiada przełącznik świateł. Jeden z pinów na samym rogu wtyczki oznaczony 56e o ile dobrze pamiętam wystawia napięcie do całego podświetlenia. Jak masz regulację jasności, to napięcie wacha się od kilku do 12V. Jakbyś dobrze poszukał czy jest jakiś pin, który wystawia napięcie tylko dla włączonych świateł dzienych (miałem gdzieś rozpiskę, ale się posiała), to przez diodę puszczasz do tego pina i będziesz miał. W dzień regulacja raczej nie potrzebna. Jak mi się będzie chciało i znajdę czas, to będę nad tym kombinował. Wcześniej muszę się pozbyć popukiwania z tylnych drzwi, bo mnie drażni.
Cytat:
|
Niestety, nie zadziałał ten przekaźnik. Popatrzyłem i raczej w moim nie mam przewodu oporowego a sam raczej go nie będę podłączał. Chyba że ktoś ma zdjęcia lub instrukcję to może bym podjechał do elektryka.
Wiecie ile taki przewód w ASO forda może kosztować i jego montaż?
|
Do C-Maxa nie kupisz, przynajmniej rok temu się nie dało. Występuje z całą wiązką, a to kupa kasy. Ja kupowałem z akcji serwisowej od Fiesty mk5 chyba, gdzieś tutaj, nawet w tym temacie chyba jest nr części. Kosztował wtedy 50PLN. Nagrzewa się trochę, do tego ma inne wtyczki, także trzeba jeszcze dorwać kabeli z konektorkami - jeszcze ciężej dostać - też gdzieś tutaj są nr części.