Temat: [Focus 1998-2004] Bezpiecznik przy akumulatorze
View Single Post
Stary 21-07-2012, 23:51   #3
neversoft
ford::amateur

Model: Focus kombi
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Bezpiecznik przy akumulatorze

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
1) Rozumiem, że szukanie polskiej instrukcji na stronie Ford Polska jest zbyt oczywiste?
W moim podpisie masz linki - tam znajdziesz instrukcję (osobno jest instrukcja samochodu, a osobno radia)
dziękuje za info.
Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2) Radio ma 10 prób wpisania kodu, potem radio się blokuje
Masz jeszcze trzy próby po odczekaniu 30 minut, potem albo śmietnik albo serwis
miałem 3 próby. Jako, że nigdzie nie znalazłem info o kodzie próbowałem wpisać inne ciągi. Radio się zablokowało i było trzeba czekać 60 minut na zasilaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
W końcu po prostu zapytałem na forum, żeby ktoś podał mi kod i sobie odblokowałem.
Cytat:
Odłączenie prądu nie resetuje licznika prób wpisania kodu
to się już dowiedziałem
Cytat:
3) Nie rozumiem stwierdzenia, że bawiłeś się kodem do radia?
Kod wpisujesz tylko przy pierwszym uruchomieniu radia , po odłączeniu akumulatora - więc jeśli kupiłeś auto z radiem i działało to po co odłączałeś akumulator
kupiłem radio, które było zablokowane. Przed kupnem sprzedawca wymieniał szczotki dlatego też akumulator został odłączony, a sprzedawca nie zorientował się, że radio się zrestartowało.
Cytat:
4) Kolor bezpiecznika jednoznacznie określa amperaż - idź do sklepu motoryzacyjnego i kup cały komplet a potem włóż takiego samego koloru jak był, z miejsca z którego wyjąłeś poprzedni - w czym Ty masz problem?
Jeśli wyjąłeś zółty, to kupujesz nowe bezpieczniki, wkładasz do miejsca z którego wyjąłeś i po co Ci instrukcja?
nie byłem pewny czy to był żółty. Ale już sobie dawno poradziłem.
Cytat:
Powiedz prawdę o co chodzi, bo mam wrażenie że opowiadasz bajki
co Ty taki podejrzliwy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czuje się jak złodziej...
Cytat:
pozdrawiam
Arturek
neversoft jest offline   Odpowiedź z Cytatem