Sony 6CD + Bluetooth - jest czy nie?
Tak, szukałem na forum i poczytałem o moim problemie - nie znalazłem jednak wszystkich informacji.
Samochód to Mondeo MK3, 2004, X Trend, TDCi
1. Wyposażenie wg VIN pokazuje "Tylko interfejs telef. BT/VC", co ponoć oznacza, że samochód posiada Bluetooth.
2. Niestety przycisk phone wycisza tylko radio. Po przytrzymaniu menu (2 stopień ustawień) powinno być jakieś ustawianie BT - nie ma.
3. Rozebrałem boczki od konsoli środkowej, ponoć moduł BT (produkcji Nokii?) powinien znajdować się pod tym plastikiem dmuchającym na nogi, lub w jego okolicach. Nic tam takiego nie znalazłem. Jest tylko czujnik czegoś, do którego dochodzą dwa kable.
4. Wyciągnąłem radio, aby sprawdzić, czy z wiązki rozchodzą się gdzieś kable - nic takiego nie znalazłem, dopóki mogłem namacać wiązkę jest ona jednolita, nic nie odchodzi, do czego mógłby być podpięty moduł BT (radio ma jedną grubą wiązkę kabli wpiętą oraz kabel antenowy).
5. Telefon nie widzi niczego z BT jak siedzę w aucie i wyszukuję (radio włączone).
6. Przeklikałem całe radio, nigdzie żadnej wzmianki o BT.
Czy zatem walnęli się w fordzie wpisując wyposażenie? Jest ten BT czy go nie ma?
Ostatnio edytowane przez peterpz ; 24-07-2012 o 20:04
|