View Single Post
Stary 23-07-2012, 19:46   #260
xanx
ford::beginner

Imię: Artur
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.5 V6, LPG
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}

tempomat zainstalowany, linka do V6 pasuje od każdego MK3 natomiast servo pasi z MK2 lub MK3, do 4 cilindrówek od V6 linka będzie za krótka!!!

musiałem dorabiać wiązkę (3 kable) od przycisków do skrzynki przy bezpiecznikach, nie ma półśrodków, niby od kompa z taśmy do cd-roma pini by pasowały ale nie ryzykowałem złamaniem i kupiłem na szrocie całe wtyczki z pinami (zdarli ze mnie jak za zborze, za 2, c502 i c32 50zł).

do gniazda c502 nic nie pasowało poza oryginalnymi fordowskimi, chyba że macie patent to się tu podzielcie info dla potomnych, ja kombinowałem na różne sposoby ale nic nie podchodziło, nawet te piny od alarmu. Tak na dobrą sprawę potrzebujemy 3 rodzaje pinów:
-przy kierownicy
-do wtyczki c502
-do wtyczki c32

oczywiście przy czujnikach hamulca i sprzęgła też nie miałem dodatkowej wiązki, nie chciało mi się sztukować jak w tym linku [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
gdyż nie wiedziałem co wyjdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., zakupiłem nówkę sztukę w ASO za 108zł.

pozdro
artur
xanx jest offline   Odpowiedź z Cytatem