View Single Post
Stary 25-07-2012, 22:26   #261
fryc88
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001/2002
Domyślnie Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}

Witam ponownie...
Dziś ford poszedł pod IDSa, zmieniliśmy wsad w liczniku przy okazji żeby włączyć spalanie, włączyliśmy ponownie tempomat w liczniku i komputerze, jednocześnie sprawdziliśmy działanie czujników i przycisków w kierownicy w "rejestratorze" w IDSie.
I teraz tak, działanie przycisków jest prawidłowe - wszystkie klawisze jak się wciska odpowiednio, to właściwie się wyświetlają na podglądzie. Czujnik sprzęgła, gdy nie jest wciśnięte pokazuje się jako "on", po wciśnięciu zmienia się na "off", czujnik hamulca natomiast odwrotnie - gdy nie jest wciśnięty pokazuje "off", a gdy wciskamy jest "on".

Myślałem że to może któryś z czujników blokuje tempomat, ale wypiąłem najpierw jeden, zmieniając jego ustawienie na odwrotne, sprawdziłem - nie działa, potem z drugim to samo i też nie działa.

Ręce mi już opadają. IDS nie wyrzuca błędów, wszystko wydaje się być zaprogramowane właściwie, instalacja wygląda na prawidłową.

Pomóżcie proszę, bo już nie wiem co robić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fryc88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem