View Single Post
Stary 27-07-2012, 16:59   #7
Duuuzy
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: TI-VCT, EJ257
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Instalacja firmowego panelu środkowego z GPS

Cytat:
Napisał jadja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tej chwili oferują na Allegro navigę do focusa za 1500.Ja włożyłem sam, działa.Niestety robiłem to w listopadzie i dałem za nią na allegro 2700 zł. Plastików się nie wymienia a działa ona na tym samym wyświetlaczu co radio (nie na tym między zegarami) i przy kupnie navigi dostaje się też wyświetlacz 5 " (każde radio MK3 też jest dwuczęściowe - tuner i wyświetlacz). Montaż (zamiana) jest stosunkowo prosty, tylko w wiązce trzeba dołożyć dwa przewody aby była fonia. Radio z navigą powinni wysłać także z anteną tą zdemontowaną z dachu oryginału. Tam jest antena GPS w podstawce. Aby nie odrywać podsufitki wrzuciłem antenę GPS za radio na podszybiu, pod plastikami. Jeśli nie ma oprogramowania to należy się liczyć z dodatkowym wydatkiem - karta SD. Ja dałem za nią 300 zł a na ebayu chodzą znacznie drożej. Naviga kolorystycznie jest dość uboga, utrzymana w szaro granatowej tonacji focusa, trasa żółta lub pomarańczowa.Naviga ma język polski (głos damski) i nie ostrzega przed fotoradarami. Ma chyba wejście monitorowe na wyświetlacz dla kamery cofania i ewentualnie telewizyjnego tunera.
Odgrzeję troszkę kotleta... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz napisać gdzie/od kogo kupiłeś na alledrogo taką navi, szukałem ale nie bardzo mogę znaleźć...
A druga kwestia, to co na to gwarancja fordowska? Nie przyczepią się do takiej przeróbki?
Pzdr!
M.
Duuuzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem