Odp: Złączka filtra paliwa, jak zsunąć (zdjąć)
I zrobione. Ale ten zacisk jest inny niż te z którymi miałem do czynienia. Schodzi bez problemu innym sposobem. Należy ścisnąć oba zatrzaski, zacisk kręcąc lekko góra dół przesuwać na zewnątrz.
U mnie to było tak. Ścisnąłem oba zatrzaski i zsuwając, zsunął mi się zacisk (jak na zdj. 1) rozłączając się z tą tulejką z zatrzaskami widoczną na zdj. 3 i 4. Na zdj. 2 widać wewnętrzny element zacisku (kolor czerwony) który jest ruchomy. Wysunięcie zaciska, natomiast wsunięcie luzuje zacisk. Skrzydełka wewnętrzne w tulei z rys.4 powodują że po naciśnięciu wsuwają do środka zacisk co powoduje rozłączenie. Należy złączyć oba elementy przez dociśniecie (zaskoczy) tulei ze skrzydełkami z zaciskiem. Wsunąć kompletny zacisk maksymalnie na króciec filtra, cofnąć z powrotem ile się da (cofając zaciska), powtórzyć dociśnięcie i cofanie do momentu aż nie wyczujemy luzu przy cofaniu. Można uznać że zacisk trzyma prawidłowo.
Trochę to może chaotycznie ale chyba zrozumiale. Zdjęcia robione telefonem w trudno dostępnym miejscu więc niezbyt dobrej jakości
Ostatnio edytowane przez anrex ; 31-07-2012 o 16:01
|