Temat: [Focus 1998-2004] Temperatura skacze podczas jazdy
View Single Post
Stary 01-08-2012, 18:41   #6
francis-drake
ford::beginner

Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
Domyślnie

Cytat:
Napisał Jakoob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nalałeś uszczelniacza i uszczelniłeś tak, że płyn słabo krąży. Teraz zostaje nalać odkamieniacz np. Radiator flush K2 żeby te gluty rozpuściło i zmienić płyn.
Temperatura wariowała z 2,3 razy jeszcze przed wlaniem uszczelniacza, ale dzięki za nazwe , spróbuje po wymianie termostatu jak się nie poprawi.

pozdrawiam

Cytat:
Napisał K!S!3L Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W pierwszym poście piszesz że znacząco nie ubywa a teraz że nie ubywa. Mi na przykład nie ubywa w ogóle. Po co od razu 300 na mechanika? Termostat myślę że można samemu wybadać wyjmując go i wrzucając do garnka z termometrem. Uszczelniacz oprócz wycieków zasyfi Ci płyn i cały układ wg mnie. A co do pytania to tak może to być zacinający się termostat, zapowietrzony układ i wiele innych rzeczy. Na forum jest bardzo dużo podobnych tematów u osób właśnie z takim silnikiem jak masz. W tym tygodniu widziałem co najmniej jeden.
czy układ można odpowietrzyć według instrukcji ;

Aby odpowietrzyć układ uruchamiamy silnik. Trzymając na obrotach 2750 obr /min przez
dwa cykle włączenia wentylatora. Ew. można przejechać się na jazdę próbną w czasie
której silnik się rozgrzeje. Nie ma potrzeby stosowania dodatkowych „sztuczek’ w celu
odpowietrzenia układu.

oczywiście robimy to przy otwartym korku ?

pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 01-08-2012 o 21:20 Powód: Nie piszemy dwóch postów pod rząd. Proszę stosować EDYCJĘ.
francis-drake jest offline   Odpowiedź z Cytatem