Odp: Sony 6CD + Bluetooth - jest czy nie?
Panowie,
Sorki za późną odp, ale ostatnio nie mam dostępu do tego samochodu.
Ciekawe dlaczego czytając to forum natknąłem się na kilka opinii, że moduł BT/VC jest gdzieś w konsoli środkowej pod nagrzewnicą, co mnie ostro zmyliło...
W schowku jest gniazdo AUX, myślałem że to standard w tym modelu - ale fajnie, to znaczy że prawdopodobnie jest BT/VC. Dodatkowo przy schowku na okulary jest faktycznie coś w rodzaju mikrofonu (nie taki jak w laptopie, gdzie jest mała dziurka, tylko większy otwór z kratką). Czyli to co planuję zrobić dalej:
- wyciągnę schowek i mam nadzieję, że zobaczę tam moduł BT/VC - rozłączę go i podłączę ponownie, sprawdzę wszystkie połączenia,
- spróbuję poszukać jeszcze w bezpiecznikach - czy możecie mnie nakierować, który bezpiecznik jest odpowiedzialny za moduł BT/VC? Na pewno nie ma dedykowanego bezpiecznika do tego, pewnie jest podpięte wspólnie z jakimiś innymi bajerami. Z góry dzięki za info w tym temacie.
PS: Czy jest możliwość, że trzeba będzie przeprogramować radio, czy po poprawnym podłączeniu ono powinno samo dogadać się z modułem BT/VC?
|