Z fotorelacją może być problem bo mam wszystko poskładane. Ale może co nieco opiszę.
U mnie również charczały tylne średnio-niskotonówki - ale nie ma czego się dziwić. Po ich wyjęciu lekkie naciskanie palcem membrany powodowało efekt tarcia stad te charczenie.
Dlatego w moim przypadku zrobiłem tak:
1. Nowe tweetery oraz niskotonowe z zakupionego zestawu założyłem z przodu
a na tył przełożyłem te z przodu ponieważ te jeszcze jakoś grają.
2. Jak pisałem wcześniej nowe tweetery pasują idealnie w miejsce starych, wystarczy wyjąć stare, lekko przyciąć taki plastykowy język w miejscu mocowania wsunąć nowe i to wszystko.
3. Do zamontowania nowych niskotonówek potrzebny jest panel z MDF można kupić na
http://www.powe.com.pl/product_info....roducts_id/334 ,ja dostałem je gratis do zestawu głośnikowego.
4. Samo podłączenie jest proste. W zestawie była zwrotnica do której z jednej strony podpinamy kabel od radia z z drugiej strony dołączonymi i dobrze opisanymi kabelkami podłączamy tweeter oraz głośnik niskotonowy.
5. Jak pisałem w poprzednim poście aby zachować oryginalną kostkę na przewodzie od radia:
- wymontowałem ze starych głośników kostkę
- przypiłowałem nóżki w taki sposób że zmieściły się w zwrotnice w miejsce gdzie podłącza się kabel od radia. Tak stworzony moduł wpinamy w kostkę od radia.
- zwrotnice można przykręcić do drzwi jest na to nawet miejsce i gotowy otwór w drzwiach. Wszystko ładnie pasuje.
Montaż jest prosty. Osobiście nie jestem specjalistą w tej dziedzinie a bez problemu dałem radę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.