Temat: [Mondeo 2007-2014] Kamera cofania w lampce
View Single Post
Stary 08-08-2012, 21:05   #19
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Kamera cofania w lampce

Cytat:
Napisał kedziart Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
widzialem gdzies modul wifi do kamer tego typu ale za duzo nie bylo opisane.
A oto chodzi... W tych kamerach "bezprzewodowych" to nie jest WiFi tylko bezprzewodowe przesyłanie sygnału (jakieś tam wymyślone przez danego konstruktora). Nadajnik i odbiornik muszą być "od pary".
WiFi to standard (czyli urządzenia różnych producentów mogą ze sobą współpracować) komunikacji pozwalający na uruchomienie protokołów komunikacyjnych typu internetowego itp. - z tym tamte kamerki nie mają nic wspólnego...

To z kolei o czym Ty mówisz w przypadku iPhone to strumieniowe przesyłanie video poprzez protokół internetowy. Aby tego użyć kamerka musi mieć wbudowany serwer WWW oraz obsługę właśnie wideo strumieniowego. Prostsze robią to tak, że po stronie odbiorczej przeglądarki internetowej musi być specjalizowany plugin danego producenta - stąd w tym programiku na iPhone lista kamer jest uboga (tylko takie, które obsługują protokół przyjęty przez autorów programu). Krótko mówiąc musisz z tyłu za lampką przewidzieć miejsce na kamerę internetową wielkości sporo więcej niż paczki papierosów...
Znowu powiem - ja nie widziałem kamerki internetowej z odłączonym obiektywem/przetwornikiem - ale może takie są...

Pozostałe pytania:
- wysyłka jest na aukcji podana jako "free", cła mi nie naliczyli, bo koledzy wysyłający odpowiednio wypełniają deklarację celną...
- jak napisałem wyżej ja mam zamontowaną oryginalną kamerę Ford z oryginalnym opkablowaniem
- zasilanie do monitora doprowadziłem sobie odpowiednio przerabiając okablowanie (dolutowałem dodakowe złącza zasilania 12V i umieściłem je w schowku na kokpicie - mój samochód to poliftowy C-max i ma taki zamykany duży schowek na górze kokpitu). Tam też wyprowadziłem sygnały video z kamery i tunera DVBT.
- kamery "bezprzewodowe" oczywiście, że działają tak, iż odbiornik musi być bezpośrednio wpięty w monitor.

Lubisz sobie komplikować zadanie... Powodzenia!

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 08-08-2012 o 21:17
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem