View Single Post
Stary 09-08-2012, 14:43   #831
orzel76
ford::amateur

Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Utrata mocy.

Witam.
Mam duży problem problem z moim Fordem Mondeo TDCI 116k r2003.
Sprawa wygląda następująco. Od pewnego czasu w moim Mondku zapalała się żółta sprężynka. Samochód przechodził w tryb awaryjny, auto traciło moc ale mozna było jechać. Postawiłem auto do naprawy u mechanika. Początkowo został wyczyszczony dopływ paliwa tak mi tłumaczył. Po odebraniu sam. auto spisywało się jeszcze gorzej, Przy zapaleniu sprężynki sam. gasł, musiałem go ponownie odpalać. Samochód wstawiłem ponownie do mechanika. Okazało sie że dwa wtryski paliwa są do wymiany. Po uzgodnieniu z mechanikem wtryski trafiły do regeneracji przy okazji sprawdzono resztę wtysków.
Po załozeniu i zakodowaniu wtrysków samochód odebrałem. Niestey auto nie jest już tym samochodem co było, samochód SRACIŁ MOC. Zachowuje się jeszcze gorzej od trybu awaryjnego. Przy 1-2-3-4 nie mam mocy jak wcześniej.
Oddałem ponownie sam. do tego samego mechanika do sprawdzenia. Niedawno otrzymałem tel. że auto jest sprawdzone i że wszystko jest wporządku. Mechanik nie widzi problemu bo komputer nie pokazuje błedów, turbina też jest ponoć ok.
Nie wiem co mam robić, odbierać samochód który stracił moc. Czy jechać do autoryzowanego mechanika FORDA i bulić konkretną kasę.
POMOCYGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
orzel76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem