Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 10-08-2012, 22:51   #936
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał mark54 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Czy ten kabelek przy mikorfonie to wlasnie ten kabelek co jest potrzebny ?
(czy tez moze to jakis kabel do alarmu, ktos gdzies tak pisal w przypadku Focusa II)
Kabelek jest trochę dziwny - ze schematu (patrzę w schemat FF2, ale tu nie powinno być chyba różnicy - z tego co wiem stosowany jest jeden tylko typ mikrofonu) wynika, że do mikrofonu powinna być wtyczka 2-pinowa a kabel powinien być w ekranie (ekran nie wchodzi do wtyczki mikrofonowej)... Kolory z moim schematem też się nie zgadzają - u mnie dla mikrofonu w FF2 jest pin 1 WH-RD i pin 2 BK. Może ktoś to sprawdzi na schematach Mondeo...
Na czujniki też nie bardzo wygląda - do czujników ultradźwiękowych jest 3-żyłowy w 4-pinowej płaskiej czarno-czerwonej wtyczce (1 pin jest w niej wolny). Kolory wiązki czujników ultradźwiękowych FF2 także nie zgadzają się z Twoim zdjęciem: pin 1 YE, pin 2 BK, pin 4 WH. Ostatnio dokładałem czujniki ultradźwiękowe i uruchamiałem alarm, to mam to na bierząco... Także wydaje mi się, że stosowany był tylko jeden typ czujników ultradźwiękowych z modułem przymocowyn nad lamką. Tak wię w tym zakresie także nie powinno byc różnicy między Mondeo a FF2.

Czyli kabel ani do czujników ani do mikrofonu??? Zagadka...

W grę może wchodzić wiązka do lusterka fotochromatycznego (jest 3-pinowa) oraz do czujnika deszczu/światła (także 3-pinowa). Kolory niezbyt dobrze rozpoznaję, ale wydają się bliższe wiązce lusterka.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-08-2012 o 23:31
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem