View Single Post
Stary 11-08-2012, 20:40   #3047
Snajper_881

Domyślnie Odp: Mondeo MK3 , MK4 CHIP TUNING - kompendium wiedzy

Ojjj...chyba się narażę na biczowanie na najbliższym zlocie ale tak czyta te bzdury i nie rozumiem...
Ja tam nie wiem, jak Wy robicie takie wyniki spalania. Dla mnie to bzdura i efekt "placebo". Nie znam się na tym, ale skoro więcej KM i NM to więcej paliwa wtryskiwanego do cylindrów, z powietrza się to nie weźmie. No okej, częściowo z powietrza też ale żeby podnieść doładowanie trzeba dowalić paliwa i koło się zamyka. U Heka miałem wgrywane...hmm....jakby to zliczyć to chyba z 25 programów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a takie na których jeździłem to około 5 i jestem ********* zadowolony ale nigdy nie udało mi się po chipie uzyskać mniejszego spalania, nawet jadać normalnie. Dla mnie to fizycznie niemożliwe. Teraz mi spala średnio 8L, czasem widzę na komp 5.8 a czasem 10.8L/100 śr.
Przyjąć można około 7L 8L i jest to całkiem wytłumaczalne. Moc nie bierze się z radości po Chipie tylko z paliwa... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Reasumując, z ostatniego wyniku (Heko wie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pierwsze ponad 200KM w MKIII w PL) jestem strasznie zadowolony ale jeśli spalanie miałoby spadać w prost proporcjonalnie do mocy jak u Was to musiałbym spalać 2.5L Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 11-08-2012 o 22:39 Powód: regulamin pkt13
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Naruszenie Regulaminu