Prawidłowo - w 2.8 pompa powinna działać cały czas , chyba nawet kilkadziesiąt sekund po wyłączeniu mocno nagrzanego silnika -jej zadaniem nie jest pchanie wody do tyłu tylko dbanie o równomierne chłodzenie głowicy , pierwsze vr6 ( nie w galaxy ale w ogóle ) nie miały tej pompki i podobno dochodziło do tego że po dużym dawaniu w p... po wyłączeniu mocno nagrzanego silnika tworzyły się w głowicy lokalne przegrzania i po pewnym czasie padała głowica - dlatego vw dołożył tą pompkę .W praktyce w galaxy ja miałem od momentu zakupu auta uszkodzoną tę pompkę i nic się nie działo -może dlatego że jeżdziłem normalnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu masz trochę na ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=328842
Eeee kolego jeszcze coś mi przyszło do głowy czytając objawy bo chyba żle określiłeś podzespół -pompa płynu jest pod/za modułem zapłonowym a to z przodu między chłodnicą a silnikiem to pompa powietrza wtórnego która na zimnym silniku pcha świeże powietrze w wydech a sterownik równocześnie podlewa paliwem aby szybciej rozgrzać katalizator do temp. roboczej.