View Single Post
Stary 18-08-2012, 22:00   #1
jarekfxsilver
ford::advanced

Model: Focus mk3 ST / C-max II
Silnik: 2.0 ecoboost +290KM,490Nm / 1.5 ecoboost 150KM
Rocznik: 2013 / 2018
Domyślnie kto juz regulował zawory w 1.6 benzyna???

Witam.
Czy ktoś z Was juz dawal do sprawdzenia i regulacje zaworow w swoje (mam rocznik 2001 przed lifitnkiem z czarna pokrywa zaworw-zetec-se) foczce 1.6 beznyna??????? i jaki wyszedl to koszt??? w poniedzialek oddaje auto do mechanika na sprawdzenie zaworów i regulacje i wtedy dowiem sie czy mam regulacje na plytkach (tansza) czy szklankami (droga!) i pytanie brzmi ile moze wyniesc taka regulacja w sytemie na ,,szklanki" wiem ze jak beda szklanki to bedzie to drogo bo walki rozrzadu beda sciagane i dopasowywane szklanki odpowiednie. ps. jak bedzie sciagany pasek rozrzadu to i nowy pasek zaloze+napinacz +pompe wodna (tu mnie ratuje tylko mysl ze i tak za 10tys. km caly rozrzad musialbym robic.
Na nieszczescie to w piatek szlak trafil uszczelniacz obudowy termostata lub samego termostata (cieknie plyn spod obudowy termostata) ale tu juz w aso forda kupile uszczelki. Ot i moj focus domaga sie dopieszczenia powaznego ale ten wyciek to pikus przy tej regulacji (przy rozgrznym silniku i obciazeniu z wolnych obr jak dodam gazu to lekko dzwoni spod pokrywy zaworow).
jarekfxsilver jest offline   Odpowiedź z Cytatem