Łożyska działają na odwrót - tzn im wyższa prędkość tym bardziej je słychać...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Myślę, że to skrzynia wydaje takowe dzwięki... Olej w skrzyni i filtr oleju w skrzyni automatycznej zaleznie od producenta powinno wymieniać się co 40 - 80 tyś km. Mój kolega w KIA Carnival z Automatem miał taki sam problem... Jeśli po zmianie oleju nie przejdzie, dolej dostępny na rynku środek do regeneracji/konserwacji skrzyni automatycznej. Warto naprawdę. A... i poziom oleju w skrzyni automatycznej sprawdzamy na zapalonym silniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Będziesz miał tam dodatkowy drugi bagnet
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do szumu jeszcze to spróbuj zatrzymać się kiedyś bez użycia hamulca przedniego (za pomocą ręcznego) bo możliwe, że klocki hamulcowe z przodu nie odbijają tak jak powinny i dopiero po przejechaniu kawałka (własnie przy wolnej prędkości przy ruszaniu) odbijają i stąd szum. Miałem tak w Fiacie Uno - wystarczyło zmienić sprężynki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.