Odp: Wyciek zielonego płynu z chłodnicy klimatyzacji.
To ja moze dokoncze temat jakby sie mialo komus przydac, bo klime juz naprawilem.
Chlodnica Helli (made by Visteon) 515zl, montaz 120z za jakies 2h roboty, napelnienie od zera czynnikiem z barwnikiem 200zl, razem 835zl.
Co do samej roboty w Klima-Kar we Wro to szczerze zadowolony jestem srednio, najpierw nie podlaczyli tego elastycznego lacznika od zamka do mechanizmu otwierania maski = nie moglem jej otworzyc, po otwarciu okazalo sie ze zapomnialo sie dokrecic sruby jednej z lamp, wiec troche zenua. Jadac wczoraj 1200km zastanawialem sie czy cos mi stamtad nie wypadnie. Niby ich we Wro polecali, ale ja tam juz wiecej nie pojade, chyba ze - odpukac - z reklamacja.
Co do dyskusji powyzej, tak owszem uklad powinien byc szczelny czysty i bez ingerencji, pracuje w produkcji AGD wiec wiem jak to wyglada w lodowce, ale samochod jezdzacy = drgajacy po roznych drogach to nie lodowka stojaca w kuchni. Ja kupilem nowego Focusa w salonie, do dzis niebity, zadnych oslon nie zdejmowalem, a po 3 latach i kilku miesiacach padla chlodnica klimy, ot co. I pewnie z jakiegos powodu np. Gwarancja 12 Ford tego ukladu nie objemuje, a gosc w trakcie wymiany mowil mi ze w ostatnie 2 lata mieli klientow ktorzy mieli taka usterke w PSA lub Fordach jeszcze na gwarancji i i szanowni producenci rozpoznawali po prostu zuzycie lub nieprawidlowa eksploatacje.
|