Temat: [Focus 2004-2008] Obsługa alarmu Logic Can LC4
View Single Post
Stary 21-08-2012, 22:11   #1
arkpra
ford::amateur

Imię: Arkadiusz
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 1.6 diesel
Rocznik: 2008
Domyślnie Obsługa alarmu Logic Can LC4

Witam serdecznie.
Jakiś czas temu zakupiłem Focusa z 2008 roku wersja SilverX. Posiadam do niego kluczyk z 3 przyciskami i zamontowany jest alarm LOGIC CAN LC4. NIe potrafię za bardzo znaleźć do niego jasnej instrukcji a ta książeczka którą mam nie wyjaśnia moich wątpliwości.

Chodzi konkretnie o jego uzbrajanie alarmu.
Wiadome dla mnie jest rozbrajanie (naciśnięcie raz powoduje odryglowanie drzwi kierowcy, 2 razy powoduje odryglowanie wszystkich drzwi). Natomiast w kwestii uzbrajania alarmu mam mały dylemat. Po naciśnięciu 1 raz uzbrojenia alarmu wszystkie drzwi zostają zaryglowane, nie migają migacze, miga czerwona lampka alarmu na desce rozdzielczej (niebieska koło lewarka zmiany biegów nie miga). Po wciśnięciu 2 razy uzbrojenia alarmu migacze migają, miga czerwona dioda na desce rozdzielczej oraz miga niebieska dioda kolo lewarka zmiany biegów,
W obu przypadkach próba otwarcia maski uruchamia alarm, ale żadna z tych opcji nie uruchamia go gdy siedzę w środku. Próbowała mnie nawet zamknąć w aucie dziewczyna na oba sposoby i nie udało mi się aktywować alarmu ruszając się w środku i kołysając wozem. Proszę o informację jak powinienem uzbrajać alarm, aby poprawnie zabezpieczyć samochód przed kradzieżą, w instrukcji nie jest to jasno opisane.

Pozdrawiam
Arek

Ostatnio edytowane przez arkpra ; 21-08-2012 o 22:15
arkpra jest offline   Odpowiedź z Cytatem