View Single Post
Stary 22-08-2012, 22:43   #11
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Cytat:
Napisał djatom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jest tam opcja alarmu u mnie jest odznaczony czy jak go zaznacze to włączy mi sie alarm??? (oczywiście nie mam sensorów ale na same drzwi może by działal) bo jakoś niechce mi się wierzyć było by to za łatwe
Włączy Ci się bez problemu, ale nie masz zainstalowanego zapewne zamka maski z czujnikiem zamknięcia i będziesz miał cały czas komunikat "otwarta maska" oraz nie masz syrenki alarmu - jest ona standardowo umieszczona z tyłu na nadkolu (tylnym) po stronie pasażera - we wnętrzu, za plastikiem. Opcja alarmu obwodowego (na czujniki drzwi i klap) działa zawsze jak się uzupełni brakujące elementy. Niestety zamki klapy z czujnikiem zamknięcia bardzo trudno dostać, a w ASO to wydatek rzędu 220zł. Nie da się też zastosować w prosty sposób dorobionej krańcówki bo ten czujnik działa w odwrotnej logice - zwarty do masy oznacza zamkniętą maskę, rozwarty - otwartą. Standardowe krańcówki dziłają odwrotnie. Fordowskie syrenki alarmu sa dostępne na allegro, choć czasm trzeba ich mocowanie nieco dostosować do otworu w karoserii.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-08-2012 o 22:47
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem